zaterdag 2 juli 2011

Fake or Fortune, nieuwe BBC serie over (valse) kunstHomer, children under a palmtree“It’s a very powerfull painting”

Lenny Kravitz zong al “It ain’t over till its over”. In het recht is het niet anders. Pas als het schilderij weer op de juiste plek hangt of het geld op de bank staat kun je zeggen het is voorbij, alhoewel er soms dan nog van alles kan gebeuren.

De BBC is onlangs de serie "Fake or Fortune" gestart. De enige overeenkomst met het Nederlandse “Tussen Kunst & Kitsch” is dat er een mogelijk meesterwerk op een rommelmarkt of garageverkoop ontdekt wordt. Voor de rest gaat elke vergelijking mank.

Fake or Fortune is niets minder dan kunstgeschiedenis, emo tv en een juridische thriller ineen. Het programma neemt je mee naar de veilingzaal van Sotheby’s in New York, kunst experts, oude adel, advocaten en mensen die op een vuilnisbelt een aquarel vinden die mogelijk tonnen waard blijkt te zijn.

Deze serie maakt weer eens duidelijk dat niets is wat het lijkt en als het om veel geld of kunst gaat, het altijd spannend is tot het einde. De eerste aflevering gaat over het schilderij "Children under a palmtree" van de Amerikaanse schilder Homer (hierboven afgebeeld).

De serie is te zien via de BBC website en natuurlijk op de BBC
De BBC website werkt alleen met een UK ip adres. Door een proxy server te gebruiken is het mogelijk om een UK ip adres te krijgen.

(spoiler warning)
Meer informatie over het schilderij "Children under a Palmtree" van Homer is hier op wikipedia te vinden.

Amsterdam, 2 juli 2011

Quirijn Meijnen
Advocaat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten